Субота, 19.08.2017

Голосование


Покерный Клуб "Крещатик"
Покер Клуб "S-club"
Покерный клуб "Алабама"
Покерный клуб "Апельсин"
Покерный клуб "Olympic Poker Club Oper"
Покерный клуб "Торнадо"
Покерный клуб "Славутич"
Покерный клуб "Poker Ring"
Покерный клуб "Avalon"
Покерный клуб "Circolo"
Покерный клуб "Европа"
Покерный клуб "Гранд Виктория"
Покерный клуб "Маэстро"
Покерный клуб "City Poker"
Спорт Покер Клуб "Африка"
Покерный клуб "Weekend"
другие


Онлайн турниры

Рецепт "Київського торта". Київський торт своїми руками

Рецепт "Київського торта". Київський торт своїми руками

 Ніякої магазинний торт не зрівняється з тим тортом, який Ви готуєте своїми руками. Пропоную рецепт Київського торта, який, повірте, вийде прекрасним: в міру солодкий, дуже приємний на смак, з горіховим ароматом, повітряний - він знайде своє визнання у кожного члена Вашої родини. І якщо у Вас намічається урочистий випадок, то обов'язково приготуйте домашній Київський торт, не пошкодуєте. 

Рецепт "Київського торта". Київський торт своїми руками

  Сьогодні я пропоную Вам рецепт домашнього київського торта, і як виявилося - приготувати його зовсім не складно. Найбільше часу витрачається на випічку саме коржів для торта, а все інше не становить великої праці. 


  Для приготування Київського торта Вам знадобиться для коржів:
200 гр білків (у мене це білки від 6 яєць)
230 гр цукру
5 гр ванільного цукру за бажанням
50 гр борошна
150 гр горіхів (я використовувала волоські горіхи)

 для крему:
200 гр цукру 2 жовтки (або 1 яйце)
250 гр розм'якшеного вершкового масла
150 мл молока
5 гр ванільного цукру за бажанням
2 ст ложки коньяку
1 ст ложка без гірки какао порошку 


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ КИЇВСЬКОГО ТОРТА:

  Білки акуратно відокремлюємо від жовтків і залишаємо в мисочці, накритому рушником хоча б на ніч, а ще краще на 24 години. Кажуть, що саме в цьому і криється секрет приготування Київського торта. Вони повинні закваситися. Перед тим, як почати вбивати білки змішаємо муку, 180 грам цукру і не дуже дрібно порубані волоські горіхи. Потім починаємо збивати білки, спочатку ми збиваємо як зазвичай в пишну піну, потім додаємо решту 50 грам цукру і заодно ванільний цукор. Ще збиваємо кілька хвилин, потім акуратно додаємо нашу суміш з борошна і горіхів, і не поспішаючи перемішуємо до однорідного стану. Краще всього відразу випікати два коржі, тому що вони дбають довго і невідомо, що буде з тестом за цей час. На моєму листі на одному рівні вмістилися форми 18 і 20 сантиметрів (те, що одна форма більше це добре, потім з обрізків зробимо крихту для прикраси), саме в них я і розклала тісто. Попередньо я застелила форми пергаментним папером. Вийшли вони близько 3,5 сантиметрів заввишки, тому пекла я їх близько 4 годин при температурі 130с, до легкого легкого зарум'янювання. Вони повинні бути бежевого кольору і дуже важливо, щоб коржі за цей час, як висохли і не були м'якими, інакше торт буде тягучим. Дістаємо коржі з форми, але не відокремлюємо папір, залишаємо їх так ще годин на 12 і більше, щоб вони охололи і стали більш щільними. Дуже акуратно відокремлюємо папір і обрізаємо більший корж за розміром меншого. З обрізків робимо крихту ножем, крихта не виходить дуже дрібною, але нехай вас це не бентежить.


  Масляний крем для цього торта ще називають Шарлотт, для його приготування змішуємо 2 жовтки, які у нас залишилися (або 1 яйце)з молоком. Змішувати треба без цукру і досить ретельно, щоб жовтки повністю змішалися з молоком. Потім засипаємо цукор і ставимо на невеликий вогонь, доводимо до кипіння і весь час помішуючи варимо близько 5 хвилин. Ви побачите, як сироп почне густіти, з'являться великі щільні бульбашки і він стане за своїм виглядом нагадувати згущене молоко.


  Тепер нам треба остудити наш сироп, просто переливаємо його в мисочку і можна або накрити його харчовою плівкою або періодично помішувати вінчиком, щоб на поверхні не утворилася плівка. Поки остигає крем, збиваємо розм'якшене вершкове масло в пишну масу, додаємо по столовій ложці нашого остиглого сиропу безперервно збиваючи при цьому крем. В кінці додаємо коньяк і ділимо крем на дві приблизно рівні частини. В одну з них додаємо какао і знову збиваємо до однорідності. Тепер нам залишилося тільки зібрати торт і прикрасити його. Кладемо один корж рівною стороною на блюдо викладаємо трохи більше 2/3 світлого крему, вирівнюємо його і накриваємо другим коржем, щоб рівна сторона була на верху. Потім добре промазуємо боки і верх нашого домашнього Київського торта коричневим кремом. Крихту наносимо на боки торта, зверху прикрашаємо торт рештою білим кремом за допомогою корнетика. Даємо торту відпочити пару годин у холодильнику і подаємо на стіл.

  Приємного апетиту!

автор Прочинская Л.В.

Живые турниры