Пятница, 28.04.2017

Голосование


WSOP
WPT
EPT
RPS
URT
WSF
KSW


Онлайн турниры

Рецепт "Київського торта". Київський торт своїми руками

Рецепт "Київського торта". Київський торт своїми руками

 Ніякої магазинний торт не зрівняється з тим тортом, який Ви готуєте своїми руками. Пропоную рецепт Київського торта, який, повірте, вийде прекрасним: в міру солодкий, дуже приємний на смак, з горіховим ароматом, повітряний - він знайде своє визнання у кожного члена Вашої родини. І якщо у Вас намічається урочистий випадок, то обов'язково приготуйте домашній Київський торт, не пошкодуєте. 

Рецепт "Київського торта". Київський торт своїми руками

  Сьогодні я пропоную Вам рецепт домашнього київського торта, і як виявилося - приготувати його зовсім не складно. Найбільше часу витрачається на випічку саме коржів для торта, а все інше не становить великої праці. 


  Для приготування Київського торта Вам знадобиться для коржів:
200 гр білків (у мене це білки від 6 яєць)
230 гр цукру
5 гр ванільного цукру за бажанням
50 гр борошна
150 гр горіхів (я використовувала волоські горіхи)

 для крему:
200 гр цукру 2 жовтки (або 1 яйце)
250 гр розм'якшеного вершкового масла
150 мл молока
5 гр ванільного цукру за бажанням
2 ст ложки коньяку
1 ст ложка без гірки какао порошку 


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ КИЇВСЬКОГО ТОРТА:

  Білки акуратно відокремлюємо від жовтків і залишаємо в мисочці, накритому рушником хоча б на ніч, а ще краще на 24 години. Кажуть, що саме в цьому і криється секрет приготування Київського торта. Вони повинні закваситися. Перед тим, як почати вбивати білки змішаємо муку, 180 грам цукру і не дуже дрібно порубані волоські горіхи. Потім починаємо збивати білки, спочатку ми збиваємо як зазвичай в пишну піну, потім додаємо решту 50 грам цукру і заодно ванільний цукор. Ще збиваємо кілька хвилин, потім акуратно додаємо нашу суміш з борошна і горіхів, і не поспішаючи перемішуємо до однорідного стану. Краще всього відразу випікати два коржі, тому що вони дбають довго і невідомо, що буде з тестом за цей час. На моєму листі на одному рівні вмістилися форми 18 і 20 сантиметрів (те, що одна форма більше це добре, потім з обрізків зробимо крихту для прикраси), саме в них я і розклала тісто. Попередньо я застелила форми пергаментним папером. Вийшли вони близько 3,5 сантиметрів заввишки, тому пекла я їх близько 4 годин при температурі 130с, до легкого легкого зарум'янювання. Вони повинні бути бежевого кольору і дуже важливо, щоб коржі за цей час, як висохли і не були м'якими, інакше торт буде тягучим. Дістаємо коржі з форми, але не відокремлюємо папір, залишаємо їх так ще годин на 12 і більше, щоб вони охололи і стали більш щільними. Дуже акуратно відокремлюємо папір і обрізаємо більший корж за розміром меншого. З обрізків робимо крихту ножем, крихта не виходить дуже дрібною, але нехай вас це не бентежить.


  Масляний крем для цього торта ще називають Шарлотт, для його приготування змішуємо 2 жовтки, які у нас залишилися (або 1 яйце)з молоком. Змішувати треба без цукру і досить ретельно, щоб жовтки повністю змішалися з молоком. Потім засипаємо цукор і ставимо на невеликий вогонь, доводимо до кипіння і весь час помішуючи варимо близько 5 хвилин. Ви побачите, як сироп почне густіти, з'являться великі щільні бульбашки і він стане за своїм виглядом нагадувати згущене молоко.


  Тепер нам треба остудити наш сироп, просто переливаємо його в мисочку і можна або накрити його харчовою плівкою або періодично помішувати вінчиком, щоб на поверхні не утворилася плівка. Поки остигає крем, збиваємо розм'якшене вершкове масло в пишну масу, додаємо по столовій ложці нашого остиглого сиропу безперервно збиваючи при цьому крем. В кінці додаємо коньяк і ділимо крем на дві приблизно рівні частини. В одну з них додаємо какао і знову збиваємо до однорідності. Тепер нам залишилося тільки зібрати торт і прикрасити його. Кладемо один корж рівною стороною на блюдо викладаємо трохи більше 2/3 світлого крему, вирівнюємо його і накриваємо другим коржем, щоб рівна сторона була на верху. Потім добре промазуємо боки і верх нашого домашнього Київського торта коричневим кремом. Крихту наносимо на боки торта, зверху прикрашаємо торт рештою білим кремом за допомогою корнетика. Даємо торту відпочити пару годин у холодильнику і подаємо на стіл.

  Приємного апетиту!

автор Прочинская Л.В.

Живые турниры