Пятница, 28.04.2017

Голосование


WSOP
WPT
EPT
RPS
URT
WSF
KSW


Онлайн турниры

Як правильно варити вівсяну кашу?

 Як правильно варити вівсяну кашу? Перш ніж починати варити вівсяну кашу, ретельно промийте цільні зерна вівса або вівсяні пластівці (геркулес) під проточною водою. Для зручності можна використовувати друшляк.

Як правильно варити вівсяну кашу?

  Вибір сорту крупи - це ваша особиста справа.

  Заливаємо молоко або воду (або і те й інше разом) в каструлю. Вівсяна каша на молоці вийде смачніше, але більш корисною виявиться вівсянка на воді. Доводимо вміст каструлі до кипіння і додаємо цукор і сіль за смаком. Цукор часто рекомендують замінити медом, але врахуйте, додавати цей продукт безпосередньо при приготуванні не бажано. Мед вже при 40 градусах втрачає свої корисні властивості. Доцільніше присмачити медом вже готову вівсяну кашу.

  У киплячу воду/молоко, через пару хвилин, засипаємо цільні зерна вівса або вівсяні пластівці. Вівсяну кашу з цілісних або подрібнених зерен варимо на малому вогні близько півгодини при постійному помішуванні.

  Розрахунок кількості вівсяних пластівців і часу їх розварювання має строго відповідати їх сорту, зазначеному на упаковці.

  Варити вівсяну кашу з пластівців слід хвилин десять. Перші чотири хвилини варимо на сильному вогні, потім зменшуємо інтенсивність плити до середнього. Через ще п'ять хвилин вимикаємо вогонь, закриваємо щільно кришкою і залишаємо настоюватися ще кілька хвилин.

  Якщо вівсяні пластівці досить довго не бажають розварюватися або вже готова вівсяна каша гірчить, значить, ви зіткнулися з недоброякісними пластівцями з погано оброблених зерен.

  У готову вівсяну кашу можна додати вершкове масло, варення, будь-які ягоди, що опинилися під рукою, а також сухофрукти або горіхи. А тим, хто має на меті скинути зайву вагу або очистити свій організм, мабуть, варто вживати вівсяну кашу зварену просто на воді без додавання чого-небудь, навіть солі.

  Зварити вівсяну кашу зовсім не складно. Чи не так? Приємного вам апетиту!


автор Прочинская Л.В.

English (auto-detected) » Hungarian

Кулинария 1 апреля 2014 4418 0

Живые турниры